Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011





Λίγο πριν τον ερχομό του χειμώνα και λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας η φύση φόρεσε τα γιορτινά της άλλη μια φορά .

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μια βόλτα στην θάλασσα...






Άν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας γαληνέψει αυτό ειναι το μπλέ της θάλασσας και του ουρανού ! μια βόλτα δίπλα στο υγρό στοιχείο και οι έγνοιες γίνονται ελαφρύτερες ! απολαύστε την λοιπόν έστω κι έτσι !

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων- κτίριο



















Συνεχίζω με φωτογραφίες του ίδιου του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το μουσείο και το οποίο έχει μια μακραίωνη ιστορία μιας και αρχικά ηταν ενέτικη μονή του Αγ Φραγκίσκου ,αργότερα μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος απο τον Γιουσούφ Πασά , σε κινηματογράφο και σε αποθήκη στρατιωτικών ειδών.Σαν αρχαιολογικό μουσείο άρχισε να λειτουργεί το 1963.Στην αυλή του φυλάσσεται το τούρκικο σιντριβάνι που βρισκόταν στην πλατεία του Ελ.Βενιζέλου στο ενέτικο λιμάνι .Ενα καταπληκτικό κτίριο που μυρίζει κυριολεκτικά "ιστορία" και κατάφερε όλους αυτούς τους αιώνες να παραμείνει λειτουργικό !

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων









Οταν επισκέπτεσαι την πόλη των Χανίων δεν μπορείς να μην ρίξεις μια ματιά και στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης που από μόνο του σαν κτίριο είναι ενα έκθεμα μοναδικό .Εδώ ενδεικτικά βάζω κάποιες φωτογραφίες εκθεμάτων και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία ακόμη κι αν έχετε ξαναπάει γιατι συνεχως προστίθενται και νέα εκθέματα μοναδικά .

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ελαφονήσι -Κρήτη











.Το Ελαφονήσι σίγουρα σε αποζημιώνει για την μεγάλη και λίγο δύσκολη διαδρομή που χρειάζεται να κάνεις μέχρι να φτάσεις εκεί .Πριν αρκετά χρόνια η προσέγγιση ήταν δυσκολότερη μιας κι έπρεπε να διασχίσεις γύρω στα 12 χλμ χωματόδρομο πράγμα που ήταν μια δοκιμασία για γερά νεύρα λόγω της ζέστης και της σκόνης που κατάπινες ...το αποτέλεσμα πάντως σε αποζημίωνε για την ταλαιπωρία αυτή .Οι συγκεκριμμένες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί λίγο πριν δύσει ο ήλιος και δυστυχώς δεν φαίνονται τα καταπληκτικά χρώματα που παίρνει η θάλασσα στο πρωινό φως .Σίγουρα αξίζει να κάνει κάποιος αυτήν την εξόρμηση γιατι και η διαδρομή αλλά και το τέρμα της είναι καταπληκτικά και αλησμόνητα !